Bondbönor är alltför underskattade. Nötiga och spänstiga samtidigt. Det är kanske allt småplock med att rensa dem som gör att de glöms bort.
Stekte paprikastark pancetta (med en salthalt under 2.5 % så att de smakar riktigt gott uppvärmda). Stek i några minuter, I med rensade bondbönor och stek på svag värme i ytterligare 5-6 minuter eller tills bondbönorna är nästan klara. Tillsätt lite vatten.
Vi hade inte rensat tillräckligt med bondbönor och blandade ner strimlad squash (skalad och strimlad i långa smala flak av potatisskalaren). När de precis värmts upp så rördes en halv näve parmesan (går lika fint utan) och öste över med en halv näve färska blad mynta. basilika, timjan (eller mer) ner i blandningen. Drog av pannan från värmen och kryddade på med lite svartpeppar.
Sallad till. Ett utsökt sätt att äta sin smakrika pancetta.