Provsmakning av mild- och paprikastark pancetta

Fotografering skedde i sista stund. Det är tämligen lite kvar av bägge sorterna. Starten
Bildbegåvade Jessica Andersdotter har tagit de fina fotografierna.

Mild/svartpepparpancetta:

mild pancetta juli 2013

Paprikastark pancetta:

paprikapancetta juli 2013

Bägge pancettorna har en bra saltnivå. Om de blir för salta är de goda i tunna och kalla skivor men med en lite lite lite lägre saltnivå (som nu) så är de fasligt goda att äta men också användbara i varma rätter (tex i bondbönor med pancetta och färsk mynta).

Den milda kryddningen blev inte så mild som tänkt utan pepparsmaken dominerar en smula men det passar mig. Paprikakryddningen blev snäppet bättre. Fina kryddor och ett kött som smälter i munnen. Hurra!

Annonser

One response to “Provsmakning av mild- och paprikastark pancetta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s