Coppa till allhelgonahelgen #CoppaSvezia – saltning och kryddning

Älskade karré från guldgris. Om tio veckor är det allhelgonahelg och då ska vi äta coppa kryddad med svartpeppar och chili. Coppa tar nog inte riktigt så lång tid på sig men den kommer nog inte få torka på 15 grader utan snarare 12 grader och då tar processen lite längre tid. Och tid är allt för köttet eftersom det ger kryddningen tid att utveckla rundare smak.

Köttet har packats in i kylskåpet med salt och kryddor:
2400 gram karré
84 gram (3.5 %) salt med nitrit
30 gram svartpeppar
8 gram torkad krossad chili (med frön)

Kryddblandningen krossas och masseras in i köttet (delad i två bitar). Köttet läggs i plastpåse och luften pressas ut och stängs med klämma. Skyddspåse runt.
Masseras och vänds då och då under nio dagar.

Tills dess kommer mitt fjälster från K A Lundgren kommit på posten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s