Extremfermentering – använd bakterier från kroppen när du gör ost

Intressant projekt där forskare med olika inriktningar fördjupar bilden av fermentering och tillverkning av ost. Var finns de bakterier som ger den godaste osten? Var går gränsen för var bakterierna kan hämtas? På fötterna? På händerna?

Osttillverkning är så dubbelt till sin natur. Det kräver både ett extremt städat kök OCH tillgång till bakterier. Det är bakterierna som gör jobbet. Du skapar bäst förutsättningar för dem att lyckas.

Inspirerande (och provocerande) film om fermentering och osttillverkning.

Ytterligare beskrivningar om projektet på An Omnivore’s Dilemma: Would You Eat Michael Pollan Microbe Cheese?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s