Fermenterad chermoula till limousinköttbullar

Hittade fin bladpersilja för ett tag sen och det är dags att använda upp hela kvisten idag. En kryddröra av bladpersilja ihop med mina saltade citroner som har stått och ropat små lockrop varje gång jag gått förbi burken med de knallgula citronerna.

Slutmixen blev en stor knippe bladpersilja, 4 saltade och fermenterade citronskivor, en vitlöksklyfta, en halv schalottenlök, en bit ingefära, spiskummin, en centimeter stark röd chili, svartpeppar, ett kuvert saffran och en liten skvätt olivolja (så att smeten blir en röra – likt en pesto).

Nu fermenteras och växer smakerna i några timmar för att senare ätas ihop med krispiga grönsaker och  lättkryddade köttbullar av limousinnötkött från Hjälshammar gård (via HappyCow).

Kryddmixen står framme i rumstemperatur idag och om blir det något över så kan den förvaras oväntat länge i kylskåpet i och med att fermenteringen gått igång i blandningen.

Kryddmixen är mycket godare än vad bilden antyder! Önskar att den komplexa och ljuvliga doften kunde delas via bloggen. När kryddblandningen stått till sig ett par dagar är den obeskrivlig.
God. Stor. Och varm.

fermenterad chermoula

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s