Lägga in färska oliver- hur gör man för att få bort det bittra och lyfta fram den goda olivsmaken?

Har man lyckats få fram egna oliver på sitt lilla olivträd eller köpt färska oliver så finns det olika sätt att lägga in dem på så att det bittra ämnet oleuropein minskar drastiskt och så att de blir så goda som vi drömmer om.
Sätta tänderna i en färsk oliv gör man kanske bara en gång :-).
Själv tänker jag testa att lägga in oliver så fort det är enkelt att få tag i färska oliver.

oliver i saltlag
Den bästa översikten över olika metoder för att lägga in oliver i hemmaköket har University of California och deras pdf  ”Olives: Safe methods for home pickling”

Det finns flera olika metoder och det är en smaksak vilken man gillar bäst men lag som startar fermentering är min smakfavorit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s